St. Merløse lokalområde

St. Merløse lokalområde ligger i kommunens sydlige del ca. 20 km syd for Holbæk. Hovedbyen er St. Merløse og de mindre landsbysamfund udgøres af Kyringe, Ordrup, Udstrup, St. Tåstrup og Have Borup.

Landskabet i St. Merløse lokalområde er domineret af et let kuperet terræn. Store dele af området udnyttes landbrugsmæssigt. Mod syd findes Mølleskoven og Ordrup skov og længst mod syd findes Kyringe og Gyrstinge Sø. Nord for St. Merløse løber Åmose Å. De væsentligste naturområder er Gyrstinge sø, Ordrup skov og Mølleskov samt engene omkring Åmose Å.

St. Merløse er gennem tiden vokset sammen med den nordfor beliggende kirkeby St. Tåstrup, der oprindeligt var den centrale landsby i sognet. Etablering af stationen St. Merløse på Høng-Tølløse jernbanen fra 1901 ved landsbyen Merløse, betød en udvikling af landsbyen til en egentlig stationsby med dertil knyttede funktioner. Midt i byen ligger byens skole og institutioner omkranset af et grønt hjerte hvor byens sportsplads og andre idrætsfaciliteter findes.

St. Merløse ligger 20 km syd for Holbæk i krydsningen af hovedvejen 215 (Holbæk - Ringsted) og vejforbindelsen rute 255 (Dianalund- Osted). Der er cykelsti til Ringsted og stationen har forbindelse til Høng-Tølløse strækningen.

Læs mere om Store Merløse lokalområde på dette link

 

Der er i 2019 udarbejdet en boligstrategi for Holbæk Kommune. Boligstrategiens afsnit om St. Merløse lokalområde kan ses her

Den samlede boligstrategi for Holbæk Kommune kan findes her

Rammer for lokalplanlægning

loading image
Henter kort...
static-map

RAMMEDETALJER

Rammedetaljer placeholder