Tuse Næs lokalområde

Tuse Næs lokalområde ligger i kommunens østlige del ca. 10 km nord for Holbæk. Hovedbyen er Udby og landsbyerne Bognæs, Hørby og Kisserup samt sommerhusområderne Kastrup, Tobjerg, Kisseup, Løserup, Bognæs Øst, Bognæs vest og Markeslev.

Tuse Næs er som helhed et interessant landskab idet der er vand på tre sider og dermed en stor variation i hvilken udsigt der er. Fra den centrale del af området, som er højere beliggende end den resterende del er der flere steder udsigt til alle sider. Samtidig er Tuse Næs karakteriseret ved et fravær af synlige tekniske anlæg som højspændingsmaster og vindmøller i en større målestok. Udby Vig i områdets østligste del er Natura 2000 område og dermed beskyttet, i denne del af området er også skovene beliggende. De væsentlige naturområder er Hønsehals skov og Rørskov i selve Udby Vig, tilsammen tilfører disse elementer området store naturmæssige kvaliteter samt rekreative muligheder. Dette bør bevares og understøttes.

 

Læs mere om Tuse Næs lokalområde ved at klikke på dette link

Der er i 2019 udarbejdet en boligstrategi for Holbæk Kommune. Boligstrategiens afsnit om Tuse Næs lokalområde kan ses her

Den samlede boligstrategi for Holbæk Kommune kan findes her

Rammer for lokalplanlægning

loading image
Henter kort...
static-map

RAMMEDETALJER

Rammedetaljer placeholder